Awards


Schoemakersprijs

In 1983 zijn de 'Schoemakerprijzen' van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde ingesteld. Deze prijs is vernoemd naar de vermaarde dr. Jan Schoemaker, die in de eerste helft van de 20ste eeuw wereldfaam verwierf (afbeelding 2). Deze prijzen worden jaarlijks uitgeloofd voor het beste (chirurgisch) proefschrift en voor de beste twee (chirurgische) publicaties, verschenen in het voorafgaande kalenderjaar. Voor deelname aan de 'Schoemakerprijs 2013' komt u in aanmerking indien u lid bent van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde én het proefschrift of de publicatie in 2012 is verschenen. Inzendingen voor deelname dienen in zesvoud te worden gestuurd aan het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

De prijzen zijn:

  1. Beste proefschrift € 1.500,-
  2. Beste publicatie € 750,-
  3. 2e Beste publicatie € 450,-

Bij onvoldoende inzendingen (minder dan 5) worden de dissertaties en/of publicaties bij de inzendingen van het daaropvolgende jaar gevoegd. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de NVvH Najaarsdag 2014 op 28  november a.s. te Maarssen. 

 

NVvH Best Abstract Award

Kandidaten NVvH Najaarsdag 2014: volgt.


Afbeelding 1. Zuidwal, gemeenteziekenhuis. De chirurg dr. Jan Schoemaker bestudeert de klinische status van een patient (Haagse Beeldbank).
Afbeelding 2. Personalia dr. J. Schoemakers (NTVG 1935).